Konkurs Kulinarny „MOJE WIELKANOCNE I WIOSENNE PRZYSMAKI”

Zespół Szkół ZDZ Andrychów

Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych

ogłasza

KONKURS KULINARNY

Dla uczniów Szkół Podstawowych

„MOJE WIELKANOCNE I WIOSENNE PRZYSMAKI”

  1. Celem konkursu jest realizowanie swoich kulinarnych zainteresowań, zdrowego odżywiania, przybliżenie zawodu Kucharz, Cukiernik, Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych.
  2. Warunkiem udziału w konkursie jest przysłanie relacji z przygotowania wielkanocnych albo wiosennych ulubionych potraw w postaci filmików lub zdjęć ze swoim udziałem oraz przepisu na ulubioną potrawę.
  3. Dodatkowe punkty za:

– podkreślenie w przepisach zdrowych składników, nowych smaków, np. zawartość warzyw, mniejsza ilość cukru w deserach, dodawanie masła i oliwy zamiast margaryny itd. / należy to opisać i podkreślać

– pięknie podany przysmak, np. stół wielkanocny, nakrycie….

  • Przepisy wraz z relacjami znajdą się w przygotowanej przez nas książce kucharskiej  pt. „Moje wielkanocne i wiosenne przysmaki”.
  •  Najlepsi otrzymają ciekawe nagrody i talony na zakupy w lokalnych sklepach spożywczych, AGD.
  • Wszystkim biorącym udział zapewniamy udział w warsztatach kulinarnych cukierniczych lub gastronomicznych na naszej szkolnej pracowni z udziałem lokalnych i nie tylko, mistrzów cukiernictwa i gastronomii. Po warsztatach przybliżymy zawody gastronomiczne, które możecie realizować w naszej szkole.
  • Zastrzegamy sobie zgodę na publikacje zdjęć na naszych stronach i portalach społecznościowych.

Prace prosimy przesyłać najlepiej na naszą pocztę e-mailową:

s-andrychow@zdz.katowice.pl, konsultacje poprzez nasz Facebook.