Zespół Szkół ZDZ Andrychów
Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych
ogłasza
KONKURS KULINARNY
Dla uczniów Szkół Podstawowych
„MOJE WIELKANOCNE I WIOSENNE PRZYSMAKI”
- Celem konkursu jest realizowanie swoich kulinarnych zainteresowań, zdrowego odżywiania, przybliżenie zawodu Kucharz, Cukiernik, Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych.
- Warunkiem udziału w konkursie jest przysłanie relacji z przygotowania wielkanocnych albo wiosennych ulubionych potraw w postaci filmików lub zdjęć ze swoim udziałem oraz przepisu na ulubioną potrawę.
- Dodatkowe punkty za:
– podkreślenie w przepisach zdrowych składników, nowych smaków, np. zawartość warzyw, mniejsza ilość cukru w deserach, dodawanie masła i oliwy zamiast margaryny itd. / należy to opisać i podkreślać
– pięknie podany przysmak, np. stół wielkanocny, nakrycie….
- Przepisy wraz z relacjami znajdą się w przygotowanej przez nas książce kucharskiej pt. „Moje wielkanocne i wiosenne przysmaki”.
- Najlepsi otrzymają ciekawe nagrody i talony na zakupy w lokalnych sklepach spożywczych, AGD.
- Wszystkim biorącym udział zapewniamy udział w warsztatach kulinarnych cukierniczych lub gastronomicznych na naszej szkolnej pracowni z udziałem lokalnych i nie tylko, mistrzów cukiernictwa i gastronomii. Po warsztatach przybliżymy zawody gastronomiczne, które możecie realizować w naszej szkole.
- Zastrzegamy sobie zgodę na publikacje zdjęć na naszych stronach i portalach społecznościowych.
Prace prosimy przesyłać najlepiej na naszą pocztę e-mailową:
s-andrychow@zdz.katowice.pl, konsultacje poprzez nasz Facebook.